Projecten Vitaal Druten

Projecten vitaal Druten

In de gemeente Druten is in het voorjaar van 2020 een inschrijving geweest voor zonneweides, met deze inschrijving hebben 9 projecten mee gedaan. Uit deze 9 projecten zijn 2 projecten geselecteerd die een omgevingsvergunning mogen gaan aanvragen, namelijk Zonneweide Larendeel en zonneweide Zevent.

Als gebiedscoöperatie Vitaal Druten zijn wij gevraagd deel te nemen bij deze projecten, hier hebben wij voorwaarden aan gesteld om het maximale voor de omgeving eruit te kunnen halen, met als belangrijkste voorwaarde 50% eigenaarschap voor de coöperatie, met beide projecten is dit overeengekomen. In het voorjaar van 2021 zal de omgevingsvergunning aangevraagd worden van beide projecten, tot die tijd zullen er verschillende mogelijkheden zijn om als inwoner van de gemeente en als lid van de coöperatie mee te denken over deze projecten betreft de landschappelijke inpassing en de financiële participatie.

U kunt als inwoner van de gemeente Druten lid worden van de gebiedscoöperatie, als lid krijgt u een stem binnen de gebiedscoöperatie en kunt u meepraten over de invulling van de projecten, tevens krijgt u de eerste mogelijkheid om financieel participeren bij de projecten.

Om lid te worden betaald u eenmalig €100,– inschrijfgeld.

Via de onderstaande links kunt u op de projectpagina’s komen waar u verdere informatie kunt vinden betreft een van de projecten.

Inschijfformulier lidmaatschap