Projecten Vitaal West Maas en Waal

In de gemeente West Maas en Waal is Vitaal West Maas en Waal aan het verkennen met Arcadis (ingenieursbureau) wat de mogelijkheden zijn betreffende wind- en zonneprojecten in de gemeente. De komende periode zal er een “vlekkenkaart” gemaakt worden van het gebied waarop aangegeven staat waar eventueel de mogelijkheden en ruimtes zijn om projecten te ontwikkelen. Op dit moment zijn er nog geen concrete locaties/projecten vanuit de gebiedscoöperatie in gemeente West Maas en Waal.

Als inwoner van de gemeente West Maas en Waal kunt u door lid te worden van de gebiedscoöperatie meedenken over de invulling van de projecten. Hierbij kunt u denken aan de ruimtelijke inpassing of de mogelijkheden betreffende het financieel participeren. Tevens krijgt u als lid van Vitaal West Maas en Waal de eerste mogelijkheid om financieel te participeren.

Om lid te worden betaald u eenmalig €100,– inschrijfgeld.

Lid worden

Als inwoner van de gemeente Druten of de gemeente West Maas en Waal kunt u lid worden van de betreffende gebiedscoöperatie. Er is in eerste instantie gekozen om alleen inwoners uit de gemeente lid te laten worden. Hier is voor gekozen, omdat het belangrijk is dat u als inwoner zelf over de omgeving beslist en niet iemand van buiten de gemeente.

Om lid te worden, betaalt u eenmalig €100,– inschrijfgeld, waarmee u een stem krijgt binnen de gebiedscoöperatie over de invulling van het gebied en u als eerste kunt profiteren van de projecten in de gemeente door financieel te participeren.

Lid worden